Unngå å kjøre bil med for høy promille med en promillemåler

Kanskje du har hørt før at alkohol ikke er bra for leveren din? Det er selvfølgelig en god grunn til dette. Men noe helt annet som alkohol heller ikke er bra for, er trafikken. Det er alt for mange trafikanter som velger å kjøre bil, selv om promillen er for høy – ​​og dette er noe man kan unngå med en promillemåler. Så du vil vite hvordan du unngår å kjøre med for høy promille? Da kan du med fordel lese her og gjøre deg litt klokere på hva som faktisk skjer i leveren etter at du har drukket en øl eller to med vennene dine. På den måten har du en forståelse av hvordan en promillemåler test fungerer.

Derfor bør du alltid ha en promillemåler ved din side

Så hvor mye alkohol er egentlig for mye? Det er selvfølgelig for mye når promillemåleren viser for høyt tall. Men promillemåleren viser bare når du har drukket for mye alkohol til å kunne kjøre bil. Så hvor mye er for mye alkohol i forhold til leverens helse? Det kan du bli litt klokere på her.

Det tar ikke mer enn 5 minutter før du kan måle ølet du nettopp har drukket i blodet. Både magen og tynntarmen absorberer alkoholen utrolig raskt, slik at den kommer inn i blodet. Og så snart alkoholen treffer blodbanen din, føres den til leveren. Derfor er det også leveren din som er det første organet som blir påvirket av ølet du nettopp har drukket. Leveren brenner konstant alkoholen du inntar. Derfor kan det også være fornuftig når vi forteller at leveren kan komme på overtid.

Hvis du konstant drikker alkohol, eller hvis du drikker store mengder over en kort periode, vil leveren din plutselig bli travel. Og hvis det ikke henger med, kan det få konsekvenser. Du kan imidlertid alltid holde et øye med hvor mye arbeid du har gitt leveren din hvis du alltid har en promillemåler ved siden av.

Test promille regelmessig med en promillemåler

Så hva gjør du hvis ulykken er ute? Dessverre, når du først har drukket så mange gjenstander at promillenivået ditt viser en for høy promille, er det ingenting du kan gjøre for å raskt få det ned igjen. Derfor, hvis du hadde planlagt å kjøre hjem, er den beste ideen å finne en taxi eller et sted å sove som du kan gå til. Leveren din vil alltid forbrenne alkoholen du inntar i samme takt – og det gjelder uansett hvor mye du prøver å løpe, sove eller danse bort. Men hvis du regelmessig tester promille med en promillemåler mens du drikker, kommer du ikke inn i det problemet i det hele tatt!